Marloes heeft me enorm geholpen. In de zomer van 2021 begon ik last te krijgen van tinnitus en ernstige overgevoeligheid voor geluid en echo’s. Nadat de prednison voor de derde keer niet meer werkte, moest ik in januari 2022 stoppen met werken.

Eind februari begon ik bij Marloes, en haar benadering beviel me meteen. Ze creƫerde een hartelijke en veilige omgeving, maar was ook duidelijk en af en toe confronterend, met een goede balans. In de eerste sessie besefte ik pas echt hoe geluiden, zelfs op zeer lage volumes, een enorme impact op me hadden. Marloes zag en benoemde vaak het effect op mijn lichaam voordat ik het zelf in de gaten had, wat me hielp mijn grenzen te begrijpen. We werkten vanuit die grenzen en bouwden de geluidsniveaus geleidelijk op totdat ze weer normaal en acceptabel voor mij waren.

Het kostte nog enkele maanden voordat ik deze nieuwe balans stevig onder de knie had, en nu ben ik redelijk belastbaar, zolang ik mijn eigen grenzen en behoeften in de gaten houd.

Naast het verminderen van de overgevoeligheid hielp Marloes me ook om me te focussen op wat voor mij belangrijk is, met name in mijn werk, wat me energie geeft, en wat ik echt wil. Ze benadrukte het belang van vooruitgang boeken in plaats van wegvluchten van iets. Hierdoor besefte ik dat ik keuzes moest maken, en met de steun van Marloes en anderen in mijn omgeving is me dat uiteindelijk gelukt.

Eerlijk gezegd was deze ervaring, ondanks de moeilijkheden met overgevoeligheid, zeer waardevol voor mij, en Marloes speelde hierin een cruciale rol.

M. vd. T