Wanneer geluid als vervelend wordt ervaren, kan dit behoorlijk wat invloed uitoefenen op verschillende facetten van het leven. Het kan leiden tot stress, concentratieproblemen, moeilijkheden met slapen en zelfs gezondheidsklachten. Je merkt wellicht dat ontspannen lastig wordt, communiceren moeizaam gaat en het concentreren op taken een hele opgave is wanneer je voortdurend wordt gestoord door geluiden die je als onaangenaam ervaart.

Overgevoeligheid voor geluid

In onze sessies richten we ons gelijktijdig op drie cruciale aspecten. We beginnen met een boeiende verkenning van de werking van de auditieve cortex, waardoor je inzicht krijgt in hoe geluiden worden verwerkt. Vervolgens gaan we dieper in op jouw persoonlijke triggers en prikkels in dit domein, met als doel je bewustzijn te vergroten. Dit proces zal resulteren in praktische instrumenten die je kunt toepassen om verandering te bewerkstelligen.

Daarnaast besteden we speciale aandacht aan de fysieke reacties van je lichaam, omdat deze vaak eerder signalen afgeven dan we beseffen. Door middel van mijn observaties en feedback help ik je om weer controle te krijgen over deze signalen, zodat je bewustere beslissingen kunt nemen. Met de toevoeging van geluidstraining zorgen we er samen voor dat geluid niet langer een directe invloed heeft op hoe jij je leven vormgeeft. Op deze manier ontdoen we geluid van zijn negatieve lading.

Traject: intake + 6 behandeling + nazorg

Kosten: €2450,-

Tinnitus

Hoewel tinnitus helaas niet volledig te genezen is, zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar om de symptomen te verlichten. Omdat tinnitus door elk individu anders wordt ervaren, is het een persoonlijk proces. Het is van cruciaal belang om tinnitus serieus te nemen en tijdig de juiste informatie en tools te krijgen. Samen gaan we ontdekken wat het beste voor jou werkt. Dit bereiken we door middel van psycho-educatie, het beheersen van emoties, het herkennen van lichamelijke signalen en het toepassen van oefeningen om je aandacht af te leiden van het geluid. Het is ook mogelijk om een los informatie gesprek voor tinnitus in te plannen.

Traject: 4 gesprekken van 60 minuten

Kosten: €427

Traject: Informatiegesprek tinnitus

Kosten: 105,-

Merk je dat ze in je omgeving je klachten wel willen begrijpen maar er veel moeite mee hebben. Zou je hier graag verandering in zien? Neem ze gerust eens mee.