Vlak voor Pinksteren in 2019 begon ik ernstige gehoorproblemen te ervaren. Na tal van verkeerde diagnoses van meerdere specialisten kwam ik in een verwarrende situatie terecht, waar zowel specialisten als anderen mijn problemen niet begrepen, wat resulteerde in het verlies van mijn gehoor. Zelfs nadat ik enkele weken om de juiste hulp had gevraagd, kon ik deze niet vinden, en een specialist schreef op de computer dat mijn doofheid blijvend zou zijn en dat de toekomst er somber uitzag. Ik heb verschillende ziekenhuizen bezocht, maar vond nooit de juiste hulp.

Toen vond ik eindelijk de juiste hulp, die echter aangaf dat ik nooit volledig zou herstellen met mijn gehoor. Desondanks besloot ik te vechten om mijn gehoor zoveel mogelijk te herstellen en bleef ik vastberaden. Ik kreeg hulp van Marloes, die begrip toonde voor mijn situatie en me met alle moeilijkheden op mijn pad ondersteunde. Ze begreep dat we langzaam maar zeker vooruitgang konden boeken, zelfs als dit soms emotioneel moeilijk was. Samen met Marloes en de juiste artsen werkte ik gestaag aan mijn gehoorherstel, wat resulteerde in kleine successen die werden vastgesteld door gehoortesten.

Mijn gehoor kwam geleidelijk terug, zij het niet zoals vroeger en met enkele hobbels. Marloes was mijn steunpilaar en alles was bespreekbaar. We voerden openhartige gesprekken, zelfs over de moeilijke momenten en nieuwe uitdagingen zoals Tinnitus en hyperacusis. Marloes hielp me met een trainingsprogramma voor het omgaan met geluiden, hoewel dit hard werken was.

Hoewel ik na ruim 3 jaar nog steeds problemen ondervind, heb ik dankzij Marloes geleerd om hiermee om te gaan. Ze bood me handvatten en creƫerde een veilige omgeving om mijn problemen te bespreken, iets wat tegenwoordig zeldzaam is vanwege klinische benaderingen van artsen en tijdsdruk. Haar openheid en begrip hebben me geholpen om mijn weg te vinden en mijn eigen mogelijkheden te benutten. Een luisterend oor blijft van groot belang, en Marloes begrijpt mijn gevoelens en stimuleert me om door te gaan, ongeacht de obstakels die ik tegenkom. Daarom kom ik nu nog af en toe bij Reflect your mind voor dat extra stukje begrip.

A.v.D.