Als je overgevoelig bent voor geluid, wordt dat ook wel auditieve overgevoeligheid genoemd. Het betekent dat je gevoeliger bent voor bepaalde geluiden dan de meeste andere mensen. Deze gevoeligheid kan variëren van mild tot zeer ernstig en kan het dagelijks leven van een persoon aanzienlijk beïnvloeden.

Is dit voor jou herkenbaar?

Wacht niet langer, want er is iets aan te doen. Door jarenlange ervaring met auditieve problemen als tinnitus, hyperacusis en overige gehoorproblematiek weet ik hoe belangrijk het is om dit zo snel mogelijk te behandelen.

Wat houdt een behandeltraject in?

Een compleet behandeltraject bestaat uit een intake en 6 behandelingen.

Tijdens de behandeling concentreren we ons op 3 gebieden tegelijkertijd. Ik neem je mee in de werking van de auditieve cortex, voor zover wetenschappelijk bekend is. Daarnaast ga ik met je kijken naar jouw triggers op dit gebied om het bewustzijn te vergroten. Hierdoor ontstaan de handvaten die je nodig hebt om het te veranderen. Ook nemen we de lichamelijke reacties mee. Het lichaam geeft namelijk vaak veel eerder de grens aan dan dat we doorhebben. Doordat ik je observeer en het aan je terugkoppel, krijg je zelf de grip terug. Hierdoor kun jij bewustere keuzes maken. In combinatie met het trainen van geluiden zorgen we er samen voor dat geluid geen directe impact meer heeft op hoe jij je leven wilt leiden. Daarmee halen we de trigger van het geluid af.