Na een jarenlange zoektocht naar hulp voor mijn hyperacusis zijn wij in contact gekomen met Marloes van Thiel. We waren erg blij dat we naar haar werden doorverwezen omdat er in Nederland nagenoeg geen behandeling wordt aangeboden voor hyperacusis.

Niet wetende wat me te wachten stond, kwamen we bij iemand binnen die meteen precies wist wat de problemen waren en de problematiek volledig begreep. Echt een enorme opluchting voor die herkenning en erkenning van mijn probleem, dat mijn dagelijks leven en welzijn enorm beïnvloedde!

Bij de start van de therapie waren de eerste sessies pittig, waarbij veel emoties naar boven kwamen en alle kanten op gingen. Maar langzamerhand ging het beter: in het begin kon ik niet eens 20 Db verdragen, maar naarmate de therapie vorderde, hielp Marloes me gestaag te wennen aan- en omgaan met steeds hogere waarden. Na 6 sessies kon ik geluiden van 70 Db aan. Dat was ook het doel dat we samen hadden gesteld.

Ik ben 67 jaar en heel blij dat door de therapie veel lichamelijke spanning is weggezakt. Ook heb ik weer wat meer energie. Ik heb de therapie nog maar recent afgesloten dus ik ben nog steeds bezig om aan het gevoel te wennen.

R.V